perjantai 1. elokuuta 2014

Lomalla Viimeinkin

Kesä on kohta jo vierähtäny loppupuolelle. Allekirjottanneella se on menny pääosin työn parissa, mutta onpahan nuita pitkiä viikonloppujaki onneksi ollu. Ja eilen alako sitten se varsinainen loma. Sitä nyt ei virallisesti oo ku viikko, mutta otin muutaman palakattoman vappaan tähän kylykeen, niin saa huokasta kunnolla. Ja mikäpä se muukaan olis parempi paikka nollata gradut ja työt ja kerätä voimia syksyn viimesiin opintopisteisiin ku mökki.

Matkalla tänne yövyttiin yks yö Kestilässä, eli nykysessä Siikalatvassa Pihkalan maalaiskartanossa. Aivan ihana paikka! Oon aikanaan, varmaan melekeen 20 vuotta sitte ollu siellä elämäni ainualla rattastusleirillä. Tällä kertaa en kerenny ratsastaa, mutta totta kai heposia piti käyä taputtelemassa ja tutustuttaa koiriaki niihin. Riemu ei suuremmin niistä kiinnostunu ja Rallilla meni aluksi kans vähä säpsimiseksi. Mutta kiinnostus oli niin kova, että loppujen lopuksi Ralli puhisti aivan ihanan liinakon sieraimet ja silimät ja olis jo mennu laitumen puolellekki.




Eilen torstaina käytiin vähä sukuloimassa ja illaksi suunnattiin Ouluun kisoihin. Vettä tuli ku saavista kaatamalla lähes koko kisojen ajan, joten ei oikein olis huvittanu... Mutta saatiin me sieltä kuitenki aikaseksi Rallin eka nolla kolomosista. Ja suoraan sanottuna, kyllä se sieltä jos mistä olis se tuplaki pitäny ottaa samantien! Ekana oli siis hyppyrata. Tajusin vasta jäläkeenpäin, että siinä ei ollu keppejä ollenkaan. Kuus putkee, rengas, pituus ja hyppyjä. Monta pientä putkiansaa, mutta tojella heleppo rata kumminki. Nollia tekiki vissiin yli puolet porukasta kaikissa kokoluokissa. Ralli oli vähä hämillään ja jostaki putkestaki se tuli suorastaan kävelemällä. Että ajalla ei juhulittu, just mahuttiin kymppisakkiin.

Toinen rata oli kans musta tosi heleppo kolomosten rataksi. Hypytki oli vaan 25 cm. Rata meni muuten hyvin ja ihan ok vauhilla, mutta tottahan se tartti sitte keppeillä tunata oikein tojenteolla. Kyllä harmitti, että eikö sitä vieläkään muka oo saanu tolle niitä keppejä millekkään mallille. Helkkari. Tarjottiin nimittäin kyllä nollaa oikein kultalautasella. Vaikka vauhti oli jo ihan ok muuten, niin Ralli tuli aan selevästi oikein ajatellen joten siitäkää ei olis tullu virhettä.

Noh, kisojen harmitukset nollautu viimestään mökin pihassa. Täällä kyllä kelepaa niin koirien ku ihimistenki. Ralli olis uimassa jatkuvasti ja Riemuki on välillä melekeen riehakkaan onnellinen. Sunnuntaina tehhään päiväreissu Kajaaniin kissaamaan taas. Jopa Riemu pääsee ratalle. Mutta saapa nähä mitä siittä tullee, ku tuo isäntä seisoo ratan laijalla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti