maanantai 31. joulukuuta 2012

Nuoruus On Seikkailu

Eli "perinteinen" vuosikatsaus. Vuosi 2012 alako kahella isolla asialla: muutettiin taas ja heti perrään saapu uus perheenjäsen, Ralli. Varsinki tämä jäläkimmäinen tapahtuma on kyllä aika voimakkaasti värittäny tätä vuotta. Ja positiivisella tavalla. Mutta pijetään kiinni tutusta kaavasta.

Vuonna 2012...

... Riemu siis sai "pikkuvelijen". Riemu otti pienen hienosti vastaan eikä ongelmia oo ilmenny tän pariskunnan välillä vieläkään. Luulenpa, että valta-asema niijen kahen välillä on jo siirtyny Rallille. Eikä Riemu siittä tunnu häiriintyvän.
... Riemun allergiat on saatu ainaki jollaki tappaa aisoihin siejätyshoijolla, mutta harmillisen pitkiä aikoja tuota kortisooniaki pittää edelleen syyä. Luultavasti se on Riemun loppuiän meijän talavinen tuttavuus.
... molemmat pojjaat on pysyny terveinä. Ainoo isompi terveyshuoli oli nyt syksyllä Rallin hännästä löytyny näppylä, joka onneks paljastu talirauhasen liikakasvuksi.
... Reenailut on painottunu Rallin kansa reenaamiseen. Riemu on saanu nauttia kotikoiran elämästä. Kesällä toki osallistuttiin seuran episcuppiin, mutta iliman sitä kauan haettua episnollaa. Niinpä Riemu on määrittelemättömän pitkällä reenitauolla ja keskittyy sohovan lämmittelemisseen ja keittiötokoihin.
... Ralli kehitty varsinki kevät-kesä -akselilla huimaa vaihtia sekä tokossa että agilityssä siittäki huolimatta, että emäntä on vähä turhan laiska reenaaja. Nyt syksyllä on taijettu tulla siihen vaiheeseen koulutusta, ku alakaa tulla takapakkejaki ja Rallilla alakaa pieni teini-ikä iskiä. Mutta pääsääntösestihän se on uskomattoman motivoitunu ja pätevä pieni reenikaveri!
... Ralli osallistu ekoihin agilityepiksiin syyskuussa hienolla putkiluokan nollalla. Marraskuun alussa möllitokoiltiin mölli-alo1 tuloksen arvosesti oman seuran möllitokossa.
... Riemun parhaaksi saavutukseksi luettakoon samaisten möllitokojen mölli-alo1 tulos. Eka laatuaan.
... Rico jäi osa-aikaeläkkeelle ja kävi mahollisesti viimeset SM-kisansa. Pappa kuitenki köpötteli kaikkien yllätykseksi marraskuussa tuplanollan hienoilla sijotuksillaki, joten ei tässä nyt vielä ihan oloneuvokseksi voi Ricokaan jäähä.
... näyttelyistä pitemmän korren veti yllättäin Ralli. ROP-pentu Tervakoskelta tuli kyllä aika puun takaa. Riemu kävi hakemassa muutaman erin ja yhen sa:n.

Siinäpä ne tärkeimmät ehkä. Mitä ens vuojen ajatuksiin tullee, niin kai se täytyy toiveeksi ja tavotteeksi asettaa, että Rallin kanssa virallisiin agikissoihin päästäis. Ja mieluusti vaikka tokokokkeeseenki. Ne kyllä eellyttäis sitä, että emäntä pystyis ottaan vähä koululta ja töiltä enemmän aikaa reenaamiseen. Tarttis saaha lisättyä se toinen kerta agilityä viikkoon. Toi kerran viikossa riitti sanotaanko viime kessään asti sillain, että edistystäki tapahtu.

Kai se vaan on, ku ei mittään suuria kunnianhimoja oo oikeen millään saralla, niin ei sitte saa tarpeeksi potkittua itteensä sinne reenaamaan. Toki viime vuojen onnistumisentunteet on nostanu reenimotivaatiota ihan huimasti Riemun kanssa tanistamisen jäläkeen. Mutta mää oon niin laiska ja mukavuuenhalunen tyyppi, että en jaksa ihan joka iltaa viikosta mennä jossaki harrastuksissa. Että saapa nähä mihin me tältä pohojalta päästään.

Ainaki tossa pienessä tyypissä on potentiaalia. Se on kyllä ollu aika pitkälti sitä, mitä uskalsin oottaakki. Välillä se yllättää, että se taitaa Ricoon verrattuna olla kohtuullisen pehmee tyyppi. Mutta jospa se siittä hankkii vielä isukkinsa lailla ittevarmuutta! Tänään ainaki nähhään miten se ottaa noi uuenvuojenpaukuttelut. On täällä jo jonku verran paukkunu ja niihin ei oo viikannu mittään.

Riemun osalta vuosi 2013 tulee näyttään varmaan aika samanlaiselta ku 2012. Suurimpana asiana tulee varmaan kastrointi, joka tapahtunnee tässä alakuvuojesta/kevväästä. Sen myötä loppuu Riemu-raasun näyttelyura, mutta eipä sitä kortisoonien takia kauheesti oo ennää voitukaan jatkaa. Toivottavasti kastrointi rauhottais Riemua vähäsen, eikä sekkään haittais, jos motivaatio reenaamisseen lissääntyis sen myötä!

Rauhallista vuojenvaihetta ja vauhikasta vuotta 2013!

Toivottaa Emäntä, Riemu ja Ralli

1 kommentti:

  1. Onnellista ja Menestyksellistä Alkanutta Vuotta 2013 Riemunkirjavan väelle :)
    tv. Leena ja Ansometsän Russelit

    VastaaPoista