lauantai 3. marraskuuta 2012

Sua Seuraan

Tänään oli möllitokopäivä. Riemuki kaivetaan aina epispäivinä ihimisten ilimoille, ja sen kyllä huomaa. Kauheeta kohnotusta.

Tulokset oli jotakuinki sitä mitä ajattelinki, vaikka Riemun kans nyt on aina tietty jännitysmomentti mukana. Ralliin luotin enämpi, mutta sillä alakaa ilimeisesti murkkuikä tms. painaa päälle, ku haistelu tuntus olevan mielusempaa ku tokoilu aina välillä. Mutta tässäpä tuloksia ja selostuksia:

Ralli osallistu mölliluokkaan, jossa sai palkata vaikka "koko ajan". Mölliluokasta semmonen btw, että mikä saa semmoset ihmiset osallistuun mölliluokkaan, jotka on jo ainaki mun silimään kisavalmiita? Tulee meinaan tälläsille tumpuloille meleko häpiä...

1. Luoksepäästävyys: 10. Iskin namia nokkaan, ettei nousis ja hyvin pysy. Eikä siinä ihimisen koskemaan tulemisessa sikäli mitään ongelmaa ainakaan tähän asti oo ollu.

2. Paikalla makaaminen: 9,5. Kaks minuuttia makkoiltiin ja Ralli oli mukavan rauhallinen. Ku oppis vaan ite luottaan siihen. Ei oo helppoo ton toisen touhupään jäläkeen. Kävin palkkaamassa pari kertaa. Puolikas piste lähti siittä, että vaihto lonkkaa vissiin pari kertaa.

3. Seuraaminen kytkettynä: 8. No tässä kohtaahan se tottuus alako mulle paljastua. Eli Ralli kulukee aivan liian kaukana ja edistääki heleposti. Niin kai sitä sitte vaan on hahmotuskyvyssä puutosta eikä tästä reeneissäkään oo huomautettu. Mutta täytyypä myöntää, että hyvin harvonpa sitä on tullu reenattuakaan. Saati sitte nuin pitkää pätkää. Tuomarille eppäilin, että se on ohojaajan persuus niin iso, että pakkohan se on pienen vähä sivvuun siirtyä, että saa sen katsekontaktin... Muutaman kerran jouvuin ihan korjaamaan mm. juoksussa ku lähti meneen omiaan. Mutta juoksua ei varmaan oltu tehty koskaa. Menin siis lelu kainalossa, mutta vähä se meinas se keskittyminen lipsua. Niin joo ja enämpi pittäis rueta ite katteleen sinne etteenpäin. Ja sitä lähireeniä... Eli ihan vaan askel tai kaks. Ja en tiiä tartteeko sen kans rueta perusasennon paikkaaki nyt vielä hinaan taaksepäin.

4. Seuraaminen taluttimetta: 9,5. Joo, keskittyminen oli parempaa, mutta ei kai tää ny ihan näin hyvin todellisuuessa menny. Ehkä tuomari anto tän säälistä, ku rupesin sille inttään vastaan. :) Yhtä kaukana se oli edelleen ja pari korjausta kesken kuvion jouduin muistaakseni tekemään.

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10. Oho. En kyllä "koetilanteessa" seurannu numeroita yhtään. Mitenköhän tästä kymppi tuli? Autoin namilla maahan, vaikka periaatteessa osaa jo ilmanki. Mun mielestä maahanmeno oli Ralliks hidas ja sitte maassa se jäi haisteleen jotain. Siittä saatiin käsky palkata aina kädestä, ettei jää maata imuroimaan. No, ehkä me sit vaan kummiski saatiin kymppi...

6. Luoksetulo: 6,5. Tätä en nyt kyllä kans tajua. Vai muistankohan mää ihan väärin. Kun Ralli jäi musta hyvin istumaan ja tuli kohtuullisella vauhilla. Perusasento oli vähä vino, mutta ei siitä kai noin paljo pitäis tippua. Muistaskohan liikkeenohjaaja, että mikä juttu tässä oli?

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 6,5. Ei tää menny vieläkään, vaikka on palijo reenattu. Epäröi ja pysähty hitaasti ekasta käskystä, mutta lähti perään. Yritin uutta käskyä ja taas epäröi. Sit palautin sen alkuperäselle käskypaikalle ja siellä se sitte nökötti sen mitä piti. Lisää vaan sitä korvien aukipitämisreeniä.

8. Estehyppy: 7,5. Päätin sit ottaa epiksissä käyttöön tän uuden kikan, mitä meille reeneissä joskus ehotettiin. Eli laitoin kosketusalustan toiselle puolelle. Lähti hyvin ja pysy alustalla, mutta se nokkiminen meinaa tulla tähänki. Ja ei sitte ihan paikallaan jaksanu ootella, ku oli vähä hämmentävä uus tilanne. Ohjeeks saatiin jatkaa lelun kans irtoomista ja lisää kestoreeniä alustalle.

9. Kokonaisvaikutus: 9. Pääsääntösesti Ralli teki töitä mun kans, mutta haistelua oli vähä turhan paljo. Ja mun pitäis kuulemma olla ilosempi ja kuumentaa sitä lelulla tekeen säpäkämmin. Se on mun perustokovamma, että yritän enämpi rauhottaa vaan keskittyyn namin kans...

Yhteensä 169 pistettä ja sijotus 2/4. Vallan mainio tulos tietysti, mutta toi seuraaminen nyt harmittaa. Ehkä vaan pitäis reenata.

Riemun ilmotin taas alokkaaseen, vaikka aina häpeen sitä, ku mölliin kai se kuuluis. Alokkaassa sai palkata liikkeitten välissä. Riemu teki suunnilleen samanlaisen tuloksen ku aiempinaki möllitokokertoina. Perusriemua.

1. Luoksepäästävyys: 10. Pomppas kyllä ylös intopiukkana, ku joku tuli kattoon Pientä Pinseripoikaa.

2. Paikalla makaaminen: 7. Nollahan tästä ois kuulunu tulla. Pihalla joku teki jotaki ja vierustoveri vähä muris niin hyppäs pystyyn ja haukahti oikeen mahtipontisesti pari kertaa. No oltiinpahan kunnon häiriönä muille... Sitte ku palautin sen, niin oli vissiin sitä mieltä, että eiköhän tässä jo makkoiltu ja rupes hinumaan sammakkoasennoilla etteenpäin... Että huumorihommiks meni taas, vaikka on vähä tätä yritetty reenatakki.

3. Seuraaminen kytkettynä: 7,5. Haahuiluahaahuilua ja kaupanpäälle haistelua. Sain kuulemma pointsit siittä, että en yrittäny korjata asiaa hihnasta vetämällä vaan asenteella. Pari kertaa jouduin korjaamaan oikeen isommin, mutta hengissä selvittiin.

4. Seuraaminen taluttimetta: 8. Vähä parempaa ja vähä vähemmän haahuilua, mutta liikaa kummiski. Ainaki yks isompi korjausliike. Mutta häntä kuulemma heiluu koko ajan, että ainaki jollaki on hauskaa. ;)

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7. Ite maahanmeno oli muistaakseni aika hyvä ja nopee, mutta sitte oli niin mielenkiintosia hajuja, että ne vei ajatukset mukana. Ja palatessa hyppäs istumaan melekeen heti, ku kerkisin viereen. Sieltä se vaan tulee, vaikka kotona reenatessa en just ton ennakoinnin takia koskaan pyyä sivulle vaan palkkailen maahan ja vapautan.

6. Luoksetulo: 10. Taattua Riemu-laatua. Jäi tällä kertaa oikein istumaan ja ootti tarkkaavaisena. Ja käskyn jäläkeen täysiä mun luo. Perusasento oli vähä vino, mutta ilimeisesti muu suoritus vakuutti tuomarin.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8. Jäi hyvin seisomaan, mutta ku annoin palatessa vielä seisokäskyn niin näpähti sivulle heti, ku viereen kerkesin. Korjasin ylös niin Riemu päästi oikeen teatraalisen vinkasun, että kattokaa nyt ku mua niin kovin kohdellaan kaltoin. Tuomari epäili, että Riemu sekotti mun käskyt, ku on niin samanlaiset (seiso-sivu). Ite kyllä luulen, että se ennakointi sieltä vaan reeneistä huolimatta nousee.

8. Estehyppy: 9,5. Tätä oli tehty viimeks kesäkuussa eellisissä epiksissä. Riemu meinas jo ootellessa karata hyppäämään, että hyppyyn lähössä ei sikäli ongelmaa. Sehän se on, ku sitä ei oo opetettu kunnolla, niin kääntyy ihan liian lähelle estettä takaspäin. Mahtoko se tässä malttaa sivulle-käskyä sitte, ku noin pisteitä ropis?

9. Kokonaisvaikutus 8. Vähä levotonta ja haistelevaista meininkiä, mutta mielelläänhän toi sit tekee, ku vauhtiin pääsee.

Kokonaispisteet: 165 ja sijotus tais olla 4/5. Vaikka muuta muistelin, niin täähän olisi meijän eka ykköstulos. Ja aiemmin on aina nollattu joku liike. Vaikka niinhän kyllä nytki ois pitäny paikkamakuun nollautua... Tuomari harmitteli, että ku sais siihen seuraamiseen sen motivaation, niin ois ihan jees muuten. Mutta mistäpä sen siihen sais... Ehkäpä se mun Riemun (taka)pään menoks suunnittelema kastrointi vähä vähentäs haisteluntarvetta?

Ihan hauskaa oli ja ainahan tuosta erilailla pääsee käsitykseen, että mikä vielä kaipaa reeniä ja mikä ehkä on jo ok. Nyt on pari väsynyttä koirapoikaa täällä, ku episten päälle saivat vielä pienet pihairrottelut karvapoikien ja Ricon kans.

- Emäntä

PS. Ralli pääs perjantaina isojen poikien tokoon paikkaamaan Ronia. Se on nyt keksiny, että ei sitä kapulaa voikkaan ottaa suuhun vauhtinouossa, vaikka liike oli jo melekeen valmis ja pitoreenissä ottaa kapulan suuhun ilman mun suunaukomisia. Se jäi sit reenaamattomaks ja takapakkia tuli. Muuten tyyppi oli pätevä.

2 kommenttia:

 1. Noniin täältä tulee liikkurin kommentit sen mitä muistan;
  - Ensinnäkin Ralli:
  Mun mielestä kokonaisuus oli erittäin hyvä siihen nähden, että reeniä on takana niin vähän vasta, ettekä varmaankaan oo tehny liikkeitä kokonaisina paljoa. Jääviin liikkeisin vain vielä lisää suoria palkkauksia asennoista ja erillisenä myös palkkausta vierelle palaamistilanteesta ILMAN perusasentoon siirtymistä. Perusasentoon nousuja sit ihan erikseen. Luoksetulon pisteet on todellakin väärin lappuun merkattu:D Veikkaisinpa, että tuomari on antanut 9 1/2, mutta kirjurilla käynyt pikku lapsus...Liike oli oikein onnistunut, perusasentoon vaan vielä tarkkuutta lisää reenailemalla sitä paljon eri suunnista ja esim. kädet ylhäällä jne.
  Kuten tuomarikin kommentoi, tekisin seuraamista vielä paljon ihan todella lyhyinä pätkinä paikkaa avulla vahvistaen. Tuommoinen kokeen seuraamiskuvio rupeaa äkkiä tylsistyttään koiraa jolle seuraaminen ei oo valmiiksi huippukivaa ja jonka kans ei oo paljon reenattu pitkiä pätkiä. Siksi siis paljon palkkaa lyhyistä hyvistä pätkistä ja siten motivaation kasvatusta siihen seuraamisliikkeeseen. Ja sitä paikkaa voitaisiin kyllä katsoa joku kerta tarkemmin, että miltä se reenatessa näyttää, tuommonen koetilanne voi muuttaa sitä kovastikin..
  -Sitten Rimpis:
  En tiiä ootteko kokeilleet Riemun kans minkälaisia häiriöitä tohon paikkamakuuseen, Esmes namien kylväminen sen ympärille ja tassujen väliin saattas viiä sen ajatuksia niin kovasti siihen, että unohtuis muu haahuilu.Seuraaminen taluttimetta oli aivan pätevän näköistä, nohevasti kaveri töpöttää:) Ja kuten sanottu, jäävissä vaan palkkailuja niistä, että se malttaa pitää asennon kun tuut siihen sivulle takasin. sitten vapautus ja nami lentää kauemmas. Perusasentoon siirtymistä ei tartte Rimpiksen kans hioa, sehän sillä on kunnossa! Luoksetulossa jos se meinaa jäädä vajaaksi niin vois tehä sitä, että hyppääkin alta pois eli ottaa askeleen sivullepäin siitä ENNEN kun se kerkee lopsauttaan peppunsa alas niin se oppii kiinnittään enempi huomiota siihen että missä kohtaa sä oikeesti seisot. Ja tietty molemmille koirille hyvää tekis ihan ylipäätänsä takapään käyttöharjotukset, joita on miljoonia:) Tämmöttis!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista liikkurille! Täytyy pistää korvan taakse ja reenaukseen. Ja koittaa joskus reenata muuallaki ku keittiössä...

  VastaaPoista