keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Etkö Ymmärrä

Mää haluan takasi maalle...

Tää lenkkeily täällä taajamassa tuntuu aiheuttavan mulle harmaita hiuksia. Taisin jo jossain vaiheessa mainita, että mukava koittaa täällä opettaa Rallia siisteihin ohituksiin. Suurin osa vastaantulevista koirista räksyttää suoraa huutoo ja yrittää höökiä päälle. Ja mikä parasta, niitten omistajat antaa näitten kullannuppujen kulukia pitkässä hihinassa. "Ei se mittään tee." Jep. Mää en halua menettää mun koirieni luottamusta minkään lenkkikahinan takia.

Pääsin nimittäin pari viikkoo sitte tojistaan oikeen kunnon yhteenottoo melekeen meijän etupihalla. Siinä pisti yks tolleri ja rhodesianpk oikeen kunnon rähinän päälle. Eikä se ollu mikkään ohitusrähähys vaan ihan kunnon kontaktinottotappelu. En tiiä miten niille sitte kävi, mutta molemmat ulukoiluttajat lähti kyllä vihasina ommiin suuntiinsa sitte, ku ne lopulta sai koiransa irti toisistaan. Niitten koirien ulukonäkö kyllä palo verkkokalavoille. Että jos semmoset vastaan lenkillä tullee niin ainaki vaihan tienlaitaa.

Näitten rähisijöitten lisäksi on sitte vielä ne "Vooooi ihana pieni plaaplaa...". Oon varmaan jo keränny monta kivvaa kaveria. Mää en lenkillä anna noitten kenenkään kans rueta leikkiä lyömään. Päinvaston, yritän saaha Rallistaki yhtä kuulin koirien ja ihimisten ohittajan, ku Riemu on. Yritän sitä aina ystävällisesti ja hymmyillen selittää, mutta henkilökohtasena loukkauksenahan se otetaan. En tee poikkeusta ees, vaikka tällä vastaantulijalla ois lauma russeleita tai pinsereitä itellään. Pahinta on se, että vaikka näitten tyyppien koirat ei haukkuiskaan, ne antaa niitten tulla pitkällä fleksillä vaan kohti. Ja ei, en eelleenkään luota kenenkään vastaantulijan koiraan niin, että antasin niille mahollisuuen nasauttaa hampaansa mun pullanmurusteni nokkaan.

No. Ehkä nää ihimiset jo puolenki vuojen päästä kaikki tuntee meijät ja kiertää kaukaa. "Toi on se tiukkisämmä, mennään toiseen suuntaan." Sitä ootellessa... Onneks meillä on kuitenki hyvät mahollisuuet painua maalle ja mettään keskenään tai toivotussa seurassa montaki kertaa viikossa.



- Ärtyny Emäntä

PS. Kuvat on eilisen mettälenkiltä Ronin ja Reinon maisemista. Ralli on aivan hullaantunu mettän hajjuista ja vappauentunteesta, ku oon ny pari kertaa ottanu senki mukkaan.

1 kommentti:

  1. Ymmärrän ja olen samaa mieltä! Kyllä täällä mettäperällä on vaan ihana asua ja elää rauhassa. Mitä nyt naapurin koira saattaa yllättäen liittyä lenkkiseuraan. ( ;
    Se pieni miinuspuoli tietty on, että koírat on unohtanu lähes totaalisesti remmissä kulkemisen jalon taidon (Reino sitä ei tainnu koskaan osatakaan).
    T. Mettäläinen ja kaks metittynyttä karvapäätä

    VastaaPoista