sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Uneton Yö

Haukotus. Nyt vähä unettaa. Me päätettiin Reiskan kans sillai perinteiseen yökylämeininkiin liittyen eilen, että valavotaan koko yö. No samalla lailla perinteiseen tyyliin me ei siinä ihan onnistuttu, mutta onneks aika pitkään tuolta naapurista kantautuvat kesäjuhulien äänet autto. Emäntä joutu muutaman kerran meitä komentaan, mutta sitte se laitto tulupan molempaan korvaan eikä ennää kuullu mittään. Ei ees sitä, että Reiska hiipi mun ja sen viereen sänkyyn nukkuun. Roni sentään pysy yöllä lestissänsä.

Ilta meni tosiaan mukavasti ulukoillessa ja pellaillessa. Reino seuras mun emäntää ku se kuulusa hai sitä laivaa. Kyllä se myöhemmin vähä hellitti, mutta yöllä ja aamulla se oli taas heti hyppimässä sylliin, ku emäntä kylykiään käänsi. Että virtaa tuntuu tyypissä riittävän.

Aamulla emäntä otti haasteen vastaan ja lähti narulenkkeileen kolomen karvanopan kans. Yllättävän hyvin se meni. Sanomista tuli suhteellisen vähä. Paitti noille kahelle, jotka ei oikeen tajunnu, että missä kohtaa on sopiva vääntää kakat ja missä ei. Nim. silimät päästä hävenny, ku Roni kakkas just siihen, mihin naapurin ikkunasta katellaan ja Reino toisen naapurin tiensuuhu.

Lenkin ja ruuan jäläkeen emäntä yritti tulla vielä ottaan mun kans pienet aamutirsat. Hetken aikaa meillä oliki oikeen mukavaa, mutta sitte Roni yllätti ittensä ja hyppäs sänkyyn emännän viereen. Eikä siinä sitte kauaa mennykkää, ku siellä oli Reinoki rellottamassa.

Emännällä tais tulla siinä vähä ahasta, ku yks karvapää pyöri ja potki joka suuntaan (Reino), yks yritti tuijottaa tooosi läheltä (Roni) ja mää koitin parhaani mukkaan tunkia mun tyynyä siihen välliin emännän turvaksi. Että siihen jäi ne tirsat emännän osalta. Me muut kyllä tirsoteltiin koko aamupäivä, ku emäntä touhus jotaki omiaan.

Isännät saapuki sitte jo ennen puolta päivää voitokkaalta kalareissultansa ja yökyläläiset lähti kotia. Mää jatkoin isännän kans pikku päikkäreillä. Siinäpä se päivä vierähtiki. Tainno kävästii me toisessa "mummulassa" kylläilemässä ja nytten isäntä keittelee keittiössä,siis sisällä, jollaki Trangia nimisellä jutulla pannukahaveja ittelleen...

Että olipa mukava touhupäivä taasen ja saishan nuita yökyläläisiä olla usiamminki. Tai en tiiä jaksaisko emäntä... Mutta ehkä me raskittais mennä vähä aiemmin nukkuunki, ku oltas usiammin samosa tilloissa yötä. Tai sitte ei.

Riemu

1 kommentti:

  1. Juu kiitoksia kovasti yökyläilystä! Mulla oli ainaki ihan älyttömän hauskaa, vaikka emäntä eppäili, että oon aiheuttanu sekä mattopyykkiä että univelkaa sun emännälle. Oon kumminki sitä mieltä, että se kaipaski vähä äksöniä ja piristystä ja sitähän esmes Roni ei pysty tarjoamaan. Eli hyvä, että meikäpoika oli paikalla. Niinku ymmärrät, elämä täällä Ronin kans kahestaan on turhan rauhallista, niin oli virkistävä päästä vähä sun kans irrottelemaan. Täytyy ottaa joku kerta uusiksi!

    Terveisin Reino

    VastaaPoista