sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Saavutettu Tavoite

No huhhuh mikä tokokoe! Tännään otettiin siis uusinta avvoimessa luokassa Huittisissa. Valamistautuessa kaikki hyvätki liikkeet rupes lähinnä leviään, joten kovin luottavaisilla mielillä en kokkeeseen lähteny. Mutta mennäänpä taas liike kerrallaan.

1. Paikalla makaaminen, 10: Kun ilimottautuessa näin, että meillä on siinä oikein minien paikkamakuuryhmä (corgi, cairni, russeli ja kk mäyris) niin olin ensin huojentunu. Että ainakaan ei oo vieressä mittään 30 kiloo rallia painavampaa urosta. Mutta sitte rupesin mietiin, että eipä se välttämättä erityisen hyvä ookkaan. Valitettavasti se vaan tuntuu olevan niin, että pienillä koirilla ei välttämättä oo kaikki liikkeet aina ihan viimesen päälle. No en mää sitä sen enempää märehtiny.

Jouvuin antamaan Rallille kaksoiskäskyn maahanmenossa, keskittyminen oli taas aika puutteellista. Ei palijo muuta keritty ku piiloon, ku tuomari jo käski mun viereisen, laitimmaisena olleen mäyriksen ohjaajan takasi ja heti perrään mut. Piilosta tullessa näin, että mäyris oli Rallin vieressä. Ralli oli vielä maassa, mutta kaks urosta nokat vastakkain ei tietenkään vaikuta hyvältä. Just ku pääsin viereen, alako rähinä mäyriksen taholta ja Ralliki pomppas ylös. Nappasin Rallia pannasta ja taisinpa napata sitä mäyristäki jostain, mistä kiinni sain. Vähä Rallilla karva jostain pöllys, mutta ei siinä sen pahempaa kerinny tapahtuun. No mää tietenki aattelin, että se oli siinä. Mutta muutki oli käsketty takasi ja homma otettiin uusiksi. Mäyriksen kohtaloksi koitu hylykäys.

Uusinnassa yritin ilosesti Rallia palautella tapahtuneesta. Sen verran vähä se keissi siihen vaikutti, että pysty toimimaan ja tosiaanki saatiin lopulta kymppi. Ilimeisesti Ralli oli aivan hipihilijaa, mutta tärisi kyllä jonku verran sillonki, ku palattiin koirien luo. Että onni onnettomuuessa tavallaan meille, ku saatiin se kaksoiskäskyllinen versio pois ja varmaan toi tapahtuma vaikutti senki, että tällä kertaa Ralli oli tosiaan hilijaa koko kolome minnuuttia.

2. Seuraaminen taluttimetta, 8,5: Seuraaminen oli ihan ok, ehkä jopa parempi, ku pari viikkoo sitte Nokialla. Jonku lisäkäskyn jouvuin antamaan eikähän se meillä ihan viimesen päälle oo muutenkaan koskaan. Mutta ok.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, 7: Täähän oli ennen yks meijän bravvuureista, mutta nyt on näköjään ruennu aiheuttaan ongelmia. Jouvuin antaan kaksoiskäskyn ja kai se seuraaminenki oli vähä niin sun näin.

4. Luoksetulo, 8: Vauhti oli yllättävänki verkkainen ja pyssäys hias. Ja loppuosa oli vielä hittaampi ku alaku. Mutta kasi sentään, liikkeestä, josta varmaan vielä kuukausi sitte aattelin, ettei tuu mittään.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä, 9: Ihan hyvä liike, mutta jäi vähän vinnoon seisoon ja seuraamisesta varmaan rokotettiin kans.

6. Noutaminen, 7: Ralli teki sen, mitä se nyt tässä kahen viikon aikana reeneissä teki muutaman kerran. Eli ei lähteny ekalla käskyllä noutamaan. Ja sillä toisella käskyllä mulla tais jo käsiki heilahtaa, että tässä tais armo käyä, ku ei menny nollaksi. Verkkainenhan se on, ku noutokapula on Rallista niin ällöttävä.

7. Kauko-ohjaus, 7: Hemmetti. Tää on kans ollu reenatessa yks Rallin varmimmista ja parhaista liikkeistä. Nyt taas kävi niin, että jouvuin antaan ensin antaan maahanmenoon kaksoiskäskyn ja sitte vielä kävi niin, että viimesessä maahanmenossa meinas nousta seisoon eli jouvuin siinäki toistaan käskyn. En tiiä, ilimeisesti siittä maahanmenosta on tullu jotenki vastenmielistä, ku se liittyy tietenki tohon paikkamakkuuseen, joka on Rallista niin inhottavaa.

8. Estehyppy, 10: En meinannu saaha Rallia perusasentoon ennen hyppyä. Se haahuili taas ja yritti tulla väärälle puolelle tai jalakojen välliin ja pyöri ja hyöri. Mutta sitte ku sain sen lopulta paikalleen niin lähti hyvin, istu hyvin ja tuli takas hyvin. Napakka, kiva liike ja kymppi napsahti.

9. Kokonaisvaikutus, 8: Kyllä me enempi kiitosta tuomarilta saatiin, mutta ilimeisesti siittä keskittymättömyyestä sekä liikkeissä että liikkeijen välissä kumminki se kaks pinnaa rokotettiin.

YHTEENSÄ 166 p. I-tulos, sij. 4/8

Kokonaisuuessaan siis aika alavirreistä menua, vaikka yritin ite tsempata ja kehua ja pittää fiilistä yllä. Kentällä oli ollu sirkus joskus lähiaikoina eli haisteltavvaa olis ollu. Ja kaippa se paikkamakkuun keissiki vähä epävarmuutta lisäs. Että ei mitenkään loistavaa, mutta kumminki ykkönen. Niinpä mää sain yliviivata mun tämän vuojen tavotelistasta taas yhen kohan yli. Ralliin liittyvät tavotteet on tältä vuojelta saavutettu! Aika pätevä tyyppi. Saapa nähä, miten käy noijen vaan ja ainuastaan itestä riippuvien muutaman jälellä olevan kans...

Voi olla, että ruetaan loppuvuojeksi käymään ohojatuissa tokoreeneissä joka toinen viikko. Siellä kyllä sitte keskityttään jo ylempien luokkien liikkeisiin, mutta niissä on aika monta muttaa varmasti eessa. Jos näyttää siltä, ettei niistä mittään valamista koskaan tuu, niin kai se on yrittettävä avvoimessa vielä startata. Olis kai se russelille se TK2:kin jo ihan jees tulos. Päällimmäisenä reenattavana tällä errää jäi mieleen semmonen parempi mielentila. Ja tietenki monta monta muuta asiaa, mutta tuo olis nuin kokkeessa hyvin tärkiä juttu. Katotaan, saahaanko mittään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti