lauantai 2. huhtikuuta 2016

Nollia ja Rallia

Kevät kerkeski pitkälle sitten viime päivityksen. Tai no, ei kalenterin perusteella, mutta kun pihalle kattoo. Lumet on pitkälti sulanu ja tuluppaanit, narsissit ja helemililjat puskee "värikyniä" pihalla. Muuten hyvä, mutta kura...

Pääsiäinen meni alakua lukkuunottamatta pitkälti agilityn parissa. Lauantaina rakenneltiin rattaa ja reenattiin vähä Hennan, Dedin ja Rallin kans. Sunnuntaina suunnattiin Turkuun Dedin kans kissaileen. Nelijästä ratasta kaks päätty jossakin kohtaa putkeen karkaukseen ja sitä myötä ratalta poistumisseen. Kaks rattaa oli ihan ok, mutta tuloksena kuitenki nelijä hylsyä.

Maanantaina kisattiin vielä Tampereella. Oltiin makseista viimesenä ja päästiin menemään semmoseen välliin, että hallissa ei tapahtunu oikein mittään muuta. Pienessä näytön paikassa vejettiin ohojaajan äänenkäytön osalta aika ruma rata, mutta muuten se näyttää ommaanki silimään kivalta! Siitä ku ois vielä saanu puomilta vähä nipistettyä niin avot. Tuollaki kuitenki selevittiin viijestäkymmenestä kolomanneksi, heti Marjan ja Reiskan kantaan. Eli sikäli nähtiin historiallinen tilanne, ku meijän sisarukset pönötti molemmat palakintopallilla. Rata löytyy Tamskin arkistosta kohasta 28.3.2016, klo 14:26 (kenttä 2).

Tokana oli meille alun putkiansoja aatellen haastavan olonen hyppyrata. Koirasta tais olla jo pahin terä kohtuu raskaan viikonlopun jäliltä pois, kun onnistuin sen putkesta onkimaan takas ja toisessa kohtaa tullee melekeen kävellen putkesta pois, ku ilimeisesti luulee mun putkijarrusta, ettei ois saanu sinne mennäkkään. Mutta siinä se nyt on, tuplanolla! Kyllä voi sanua, että oli aikamoinen työvoitto enkä tiiä, olinko täysin uskaltanu tohon luottaakkaa. Kiitos kannatusjoukoille myös! Ei tarttenu ratojen lopussa miettiä, oliko rata puhas, ku kentän laijalta kuulu semmonen metakka. :) Rata löytyy edelleen tuolta arkistosta kohasta 28.3.2016, klo 15:16 (kenttä 1). Tosin tällä erää ainakaan nuo videot ei näyttäny toimivan...

Tampereen kolomas rata päätty jo alussa ylimääräseen putkeen. Nyt meiltä sitten SM-kisoja ajatellen puuttuu vielä kaks agilitynollaa. Ei nekkään välttämättä helepolla tuu, mutta kyllä tässä nyt jonkulainen usko pittää olla niitten saamisesta. Täytyy vaan koittaa saaha startteja tähän huhti-toukokuulle. Kesäkuun alussa mennään reissuun enkä toisaalta oikein usko niihin viime hetken yritelmiinkää. Eli toivottavasti natsaa sammaan tappaan ku nyt muutamat viime kisat. Joka kissoissa on tullu vähintään yks hyvä rata. Mm. Wecalla pari viikkoo sitte tehtiin yks tosi hyvä rata, jossa perhana vaan tipahti viimenen rima.

Rallin kans on eelleenki jatkettu rauhallisseen tahtiin. Agilityreeneissä on tehty pääosin hyppytekniikkaa eli jumppasarjoja ja ihan vähäsen rattaa. Hyppytekniikkareeneissä alakuun oli aika kolistelua ja avvaavassa harkassa pisin väli näytti vähä hankalalta. Nyt alakaa kuitenki taas harkat menneen melekeen vanahaan malliin. Pikku hilijaa ja toiveikkaana kevättä kohti siis.


Riemusta sen verran, että tilanne ei oikein oo menny mihinkään suuntaan. Paino on pysyny samana, mutta turkki sentään on vähä paksuuntunu ja tullu kiiltävämmäksi. Nyt viimemmäks sille määrättiin antibioottia. Aikasemmin jo alotettiin tulehuskipulääke, jonka on jostain syystä todettu kroonisessa suolitulehuksessa auttavan. Riemulla ei kyllä kumpikaan oo oikein auttanu. Antibiootti tuntuu päin vastoin vielä ennestään löysentävän mahhaa. Että saapa nähä, mitä lääkäri seuraavaksi ehottellee.

Ahkerointi koiraharrastusten parissa jatkuu, nyt taitaa olla menossa oikein joku tehokevät, kun jatkuvasti on reeniä tai kisaa. Ens viikonloppuna lauantaina kouluttauvutaan Dedin kans Anna Oreniuksen opissa ja sunnuntaina kisataan Tampereella. Seuraavana viikonloppuna varmaan suunnataan Turkuun kissaamaan. Rallin kans koitetaan pikku hilijaa lisätä ratareeniä ja hyppyjä hinataan normaaleja korkeuksia kohti. Ja tokon reenausta koitetaan taas aktivoittaa... Tännään ahkeroin vaihteeksi iliman koiria seuran epiksissä. Ekkaa kertaa ikinä tuomaroin kaikki kolome rattaa (putki, mölli ja avoin) ja ihan omilla ratasuunnitelmilla. Vähä piti säätää ja olihan sinne pikku mokaki tullu, ku en ollu huomioinu, että sääntöjen mukkaan kontaktien välissä pittää olla vähintään yks este... Mutta pallaute oli siitä huolimatta hyvvää, kisaajat ja talkoolaiset ilosella mielellä mukana ja hallin pihalla kukki jo leskenlehet eli mukava päivä harrastuksen parissa tälläkiviisii. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti