maanantai 15. huhtikuuta 2013

Jalat Tukevasti Ilmassa

Muutama kuva puhelimen muistista. Kyllä vaan vanaha ontuva eeriksoni oli kova peli kameranaki tähän iipuhelimmeen verrattuna...

Pinseriunia:


Kävin ystävien kanssa laivalla viime viikonloppuna. Ralli oli sitä mieltä, että mää tuun mukkaan:


Lumet on alakanu sullaa hirviää vauhtia ja Ricolassa se tarkottaa unohtuneitten lelujen löytymistä sieltä täältä. Ralli löysi eilen yhen, joka olis ihan väkisin pitäny saaha käyttöön. Tuloksena kuvasarja russelin kevyehköstä takapäästä tai tojiste siittä, että tässäkään asiassa Ralli ei ossaa käyttää takajalakojaan. Ne vaan "roikkuu tarpeettomina ilimassa". Hyvät naurut siittä ainaki sai, mutta ois tarttenu tajuta ottaa videoo.


Rallin fysioterapiasta sen verran, että ei ollu vesijumppa aivan russelin mieleen. No kilttinä ja soppeutuvaisena kaverina seki onnistu kyllä ja meni oikeen mukavasti loppua kohti. Rallia lahajottiin ihanilla Ziwipeak-nammeilla ja niihin hurahtaneena Ralli rupes katteleen juoksumaton veen alla olevia ruuvinkantojaki nameiksi. Siinä meinas keskittyminen ite tehtävään herpaantua, ku piti yrittää ruuvinkantanameja pyyvystellä. Hienosti tyyppi ossaa puhaltaa ulospäin, ku nokkansa veen alle laittaa, mutta hupsu pieni ukkeli nuin muuten!

Ennen vesijumppaa Ralli pääs vähä jumppaamaan tasapainotyynyllä ja hierottavaks. Yllättäin tällä errää ei sitten ollukkaan vasemmalla puolella mittään. Oikeella oli ihan pieni jumi ja semmonen samanlainen "hytkytyskohta" joka viimeks löyty vasemmalta nikamavälistä, oli nyt oikeella puolella, mutta lievempänä. Oikee takanen oliki nyt alakanu pomppia vasemman ohella, mutta nuin ylleensä pomputus on hoitojen jäläkeen alakanu vähentyyn sitte talavisista "lukemista". Meillä on nyt viijen kerran vesijumppa/fysioterapiasarja ja kotonaki yritettään vähä jumppailla lihaksia tasapainoon. Semmonen tasapainotyyny olis tosi hyövyllinen Rallille, jonka pomputus SAATTAA johtua löysähköistä nikamavälleistä, joien lihaksia treenaamalla tilanne vois helepottua. Mutta onpahan vaan aika arvokas peli opiskelijan kukkarolle...

Mitä raha-asioihin tullee, niin tajusin viime viikolla, ku ostin Riemulle yhen viikon ruokatarpeet, että mulla mennee sen raakaruokiin lähemmäs satanen kuussa! Muistan, ku joskus raakaruokintaa mainostettiin kaiken muun hyvän lisäksi halavempana versiona, mutta kyllä mää aika huippulaatusta kuivaruokaa saisin ostaa, että tuo sama summa menis kuussa. No okei. Jos ostasin laatikoittain lihat ja tekisin ite esim. kasvissoseet ym. niin varmasti pääsisin halavemmalla. Muttaku pakastetilat on rajalliset ja haluan kumminki syöttää monipuolisesti eri lihoja niin se laatikkokauppa ei oikeen onnistu. En tiiä uskallanko ees, mutta ehkä pittäis joku kerta laskee, että palijoko mulla ylleensäkki mennee keskimäärin koiriin kuussa. Ku laskee koulutukset ja ruuat ja elläinlääkärit ym. niin ihan helekatistihan se on. Mutta omapa on valintani. Ehkä mää ostan sitte itelle vähä halavempaa ruokaa ja vähemmän vaatteita sun muuta. Taikka sitte mää vaan valitan, ku rahat on jatkuvasti kaikki.

2 kommenttia:

  1. meillä siirryttiin myös raakaruokaan. kysyisin pari kysymystä, annatko mitä lisiä hauvalle esim merileväjauhetta tai vitamiineja, lohiöljyä? onko teillä kuinka usein kalaa tai sisäelimiä esim maksaa? :) jos tekisit sellasen ruokapäivityksen missä olis vähän aamuruuasta ja iltaruuasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ja kiitos mielenkiinnostasi. Mun täytyy korostaa, että mä en ole mitenkään laskenut mitään ravintoainepitoisuuksia Riemun ruuassa, enkä sikäli halua kauheasti muitakaan neuvoa. Meillä mennään semmoisella maalaisjärjellä, kun koira on kuitenkin vain kotikoirana eikä tarpeet sikäli oo erityiset. Jos siirtäisin tuon aktiivisemman tapauksen raakaan niin saattaisin jopa teettää ihan ruokavalion sille ammattilaisella. Sen voin kertoa, miten meillä toimitaan, mutta jokainen toimii omalla vastuulla ja oman ajatuksen mukaan, eikö niin? :) Tuo ruokapostaus voisi olla ihan hauska kirjoittaakin. Pistän korvan taakse! Tällä hetkellä ei oikein ole aikaa bloggaukseen, mutta kunhan tuo kevät tuosta vähän pääsee alulle. Mutta lyhyesti: pääsääntöisesti en anna mitään lisiä. Joskus, jos on enemmän luuttomia lihoja kun luullisia niin heitän Biofarmin Kalkvitaa, mutta aika harvoin nykyään. Vitamiinit yritetään ottaa yhdestä elinateriasta viikossa: välillä broilerin ja välillä sian sisäelimiä. Kalaa on pari kertaa viikossa, joten nykyään en käytä lohiöljyäkään. Kalan ja elimien lisäksi pyrin syöttämään monipuolisesti eri elukoita. Tällä hetkellä pakastimesta löytyy nautaa, sikaa, broileria, kalkkunaa, lammasta ja hevosta eri muodoissa ja niitä syödään sekaisin. Koira on ollut tollaisella "dieetillä" nyt pari vuotta: karva kiiltää ja kunto on mainio, hammaskivee ei oo erityisemmin ja muutenkin on ollut todella terve tämän pari vuotta.

      Poista