perjantai 26. lokakuuta 2012

Ensilumi

Täällä on saatu nautiskella meleko talavisista fiiliksistä viime päivinä. Ralli on ollu lenkillä ihan onnessaan jo pienestä määrästä lunta. On tehny jotain omia kiihytysharkkoja ja osottanu muutenki, että mää haluan lumeen KAAHAAMAAN! Riemu ei varmaan oo joutanu koko lumiasiaa rekisteröiä omilta hössötyksiltään. Tänään onneks kuitenki järjesty tilasuus molemmille päästellä oikeen kunnolla, ku käytiin Ricolassa ulukoilemassa.

Ralli käyttää kyllä tehokkaasti noi vappaana olemiset. Se ei oikeestaan pysähy hetkekskää, vaan juoksee millon kenenki perässä tai juoksuttaa muita lelua pimittämällä. Sitte tietää, että tyyppi alakaa olla väsyny, ku se jää vaan nakerteleen leluansa johonki.


Mutta mun on pitäny jaaritella noista meijän agilityreeneistä jo pitemmän aikaa. Omaks mahollisesti tulevaks muistinvirkistykseksi lähinnä. Omasta mielestäni ku nää reenikertomukset on aika tylsää luettavaa. Mää en ehkä oo vielä tarpeeks proo-tasolla ymmärtääkseni niitten hienoutta noin muuten.

Ralli on ny teheny kaikkia muita esteitä paitti Aata. No kontakteja ei luonnollisesti kokonaisina ja rengastaki vaan muutamia kertoja, ku meillä ei oo ihan maahan asti säätyvää rengasta. Niin ja keppejä vinoina ja pari kertaa nyt ihan vasta verkkojen kans. Eniten on luonnollisesti reenailtu hyppyjä ja putkia. Tyypistä on hyvää vauhtia muotoutumassa putkifanaatikko. Mutta esim. maanantaina se kuitenki osotti keskittyvänsä ja olevansa kiltti, kun selvisi jonkuasteisesta putkiansasta.


Ohojauskuvioitahan me ollaan niitten hyppyjen ja putkien kanssa reenailtu melekeen alusta pittäin. Ihanihan aluks, ku oltiin vaan menty lujaa paikasta toiseen, ne ohojauskuviot tuntu Rallista kamalan tylsiltä ja masentavilta. Nykyään se on ehkä jotenki hiffannu, että ne kuuluu siihen juttuun ja tulee niihinki ihan kivaa vauhtia. Mutta tietysti kovaa meneminen putkesta putkeen on ihan parasta.

Mitähän kaikkia me on reenattu? No ainaki valssia tietenki, mutta oikeestaan yllättävän vähä. Se me on saatuki ittenäiseen tekemiseen reenattavaksi. Ralli ei aina oikein hahamota, että mille puolelle sen pitäis valssissa tulla. Tähän ongelmaan auttas tietysti ensinnäki, että niitä valsseja tekis enämpi, mutta sitte ois tarkotus tehä myös semmosia "kädenvalintareenejä". Eli jotakuinki ensin niin, että koira jätetään paikalle ja sitte mennään jonku matkan päähän kuttumaan ja palkataan oikeelle (ohjaavalle) puolelle tulemisesta. Jos mää oikein ymmärsin.

Takaakierto on ollu meiän ekoja bravuureita. Pakkovalssi menettelee, mutta siinäki on vähä valssin kans samaa ongelmaa. Päällejuoksu onnistu ensiyrittämällä huipusti ihan vahingossa, mutta kyllä siinä reenaamista vielä riittää. Semmosessa kohassa, missä mennään lujjaa ei välttämättä huvittais hypätä mittään kummallisessa asennossa olevia esteitä välissä.


Poispäinkäännös oli vähä haastava, mutta rupes seki onnistuun. Ei sitäkään tosin oo taiettu yhtä reenikertaa enämpi harjotella. Sylkkäriä on lähinnä "kuivaharjoteltu". Takanaleikkauksia on ehkä tullu tehtyä joskus putkella, mutta ei varsinaisesti muuten.


Reenattavaksi pitäis varmaan seuraavaks ottaa ainaki persjättö ja saksalainen, koska niitä on tullu noitten muitten kans käytettyä aika usein. Ja onhan niitä muitaki kaikkia jänniä juttuja, mutta ne tullee sitte ajallaan. Ehkä tärkeintä olis, että saisin itestäni irti mennä sinne reenaan sen suunnittelemani toisenki kerran viikossa...

Huomenna mennään Rallin kanssa kuokkimaan ProCaniksen agireeneihin. Tein siis vaihtarit yhden tutun kanssa, joka ei pääse omalle kurssilleen. Hauska nähä, miten Ralli toimii siellä. Hallihan on tuttu, mutta agilityä ei oo siellä tehty. Mahetaanko osata mittään, ku kurssi on kuitenki möllitasonen? Ja parin viikon päästä ois tarkotus päästä Jänesniemen Elinan oppiin. Mukava kuulla Elinan kommentit Rallista myös. Vaikka eipä silti, meiän oma valkkukin on vallan pätevä ja riittäis meille ihan hyvin! ;)

- Emäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti