sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kaunis Luonne

Riemulla oli eilen koettelemusten päivä. Luonnetestipäivä. Heti aamusta suunnattiin Tuusulaan ja Riemu oli testattavista toinen. Ite en ollu koskaan ollu ees kattomassa testiä. Mutta tuskinpa sillä mittään sen suurempaa merkitystä oli. Ehin kuitenki nähä sen ensimmäisen testatun, että tiesin, mitä siinä tapahtuu.

Testi meni aikalailla niinku olin arvellukki. No ehkä mää olin vähäsen enemmän pisteitä aatellu maholliseksi. Toisaalta en kyllä millään muotoo voi sannoo päässeeni sissään luonnetestin arviointiperusteisiin tuon päivän perusteella. Mutta tässäpä nämä tulokset osioittain. Koska tosiaan tää luonnetestien maalima on mulla ihan outo ja uus niin enpä näitä oikeen ossaa analysoija.



Toimintakyky -1, pieni (kerroin 15)

-> Joo, ehkä oisin olettanu, että Riemu ois vähä enemmän pystyny osottaan aktiivisuutta, mutta toisaalta tiesin, että se palautuu aika hittaasti ja niinpä se toimintakyky heikkeni koko testin ajan.
Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (kerroin 1)
-> Näin jäläkeen päin aateltuna ois voinu kuvitella, että Riemu ois ollu vähä terävämpi, mitä sen kotikäyttäytymistä aattelee.
Puolustushalu +1, pieni (kerroin 1)
-> Kyllä noista vaihtoehoista, mitä tuossa on niin tää pieni on ehottomasti se sopivin. Vaikka tässäki oisin voinu kotikäyttäytymisen perusteella taas kuvitella vähä suurempaa reaktioo.
Taisteluhalu -1, pieni (kerroin 10)
-> Riemu ei suostunu vetämään lelua eikä se kauheesti halunnu kelkankaa kans rueta taisteleen. Arvattavissa, mutta taas reaktio vähä laimee arkielämään verrattuna.
Hermorakenne -1, vähän hermostunut (kerroin 35)
-> No niin. Niinhän se kai on. Varsinkin oudossa tilanteessa.
Temperamentti +1, erittäin vilkas (kerroin 15)
-> Allekirjotan. Keskittymiskyky on puutteellinen, ku koko ajan ois kaikkee mielenkiintosta ympärillä.
Kovuus +1, hieman pehmeä (kerroin 8)
-> Jep. Enpä ois ihimetelly vaikka ois pehmeeksiki tituleerattu. Mutta tää on mun ajatuksissa ollukki semmonen ristiriitanen juttu. Tilanne vaikuttaa niin paljo. Toisaalta kovinkin omapäinen, mutta sitten se pehmeys tulee esille reaktioissa erilaisiin juttuihin.
Luokepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (kerroin 15)
-> Hyvä näin. Koekäyttäytymisen perusteella oisin olettanu, että ois annettu +2 eli luoksepäästävä, hieman pidättyväinen/aavistuksen pidättyväinen.
Laukauspelottomuus ++, laukauskokematon
-> Kokeen aiemmat koettelemukset alako jo näkyä. Tästä oon tyytyväinen, että sai silti tuon ++, vaikka alako jo oleen aika poikki ja reagoi enempi ku olin aatellu.

Tulos 70, Vähennystulos -60, Loppupisteet 10

Pääpiirteittäin testi siis meni niinku oisin voinu kuvitellakki. Mutta kautta linjan oisin ehkä oottanu pikkasen isompia reaktioita terävyyen, puolustushalun ja taisteluhalun osalta. Oli kyllä mielenkiintosta seurata ensimmäistä kertaa testejä ja täytyy myöntää, että omat arvailut kunkin suorituksen jäläkeen meni kyllä aikalailla mettään. Suurimmaks osaks se tietenki johtuu siittä, että oma kokemus on niin rajottunut. Tuo ettei myöskään tunne noita pisteiden painotuksia vaikeutti tietenki arviointia. Ja sitten se, että näin maallikon mielestä osa eroista oli niin hiuksen hienoja ja se hiuksen hieno ero voi tuua vaikka sen 70 pisteen eron tulokseen.

Tää taitaa riittää mun arssinoinniksi tästä aiheesta. Voi olla, että mielenkiinnosta meen joskus uusimaan testin, vaikka voihan se olla, että ei se siittä muutu, ku koira oli jo nytki 3 ja puol vuotta. Voi hyvinki olla että ei. Katotaan. Joka tapauksessa tää tulos ei mun silmissä muuttanu Riemua mihinkään. Tuolla se nyttenki nukkuu aamusta kottiutunneen isäntänsä kans samalla tyynyllä ja on maaliman sulosin ja ilosin koira. Ei mikkään koulutettavuuen huippu, mutta huippu kotikoira ja omistajalleen opettava. Ja luonnollisesti omistajan (ja myös testiseuralaisen) mielestä päivän kaunein. :)

Emäntä

PS. Kiitos testiseuralaiselle kuvaamisesta ja matkaseurasta! Ja myös kaikille muille testipäivän juttukavereille, oli mukava päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti