maanantai 1. marraskuuta 2010

Elämänmeno

Kyllä tässä pitkään onkin ollu sitä hiljaiseloo ja mukavaa koiraelämää. Eläinlääkärissä on jouvuttu käymään viimeksi alakukevväästä ja noin muutenki elämä Riemun kans on menny mukavasti pitkään. Mutta sieltähän se syksy toi taas ne terveysongelmat.

Perjantaina se alako. Ensin ripulia ja sit illalla vielä oksennusta. Noh. Se hoitu pienellä paastolla ja riisillä ja mää olinki jo, että eipä tässä mittään. Mutta ei siittä niin helepolla päästy. Viime yönä Riemu oli levoton. Ramppas vaan alakerrassa. Isäntä käytti sitä yhen maissa pihalla, mutta sillon se vaan haisteli siellä. Mää ajattelin, että nytkö taas mennään narttujen hajuista näin sekasi. Se oli enemmän semmosen olonen ku kipeen. Häntä pystyssä viuhtas menemään.

No sain komennettua Riemun koppaansa ja pysymään sen siellä varmaan tunnin. Levotonta vääntelehtimistä se oli välillä. Sitte se lähti kopastaan ja mää päätin, että käytän sitä kumminki ulukona toisen kerran, että nään itekki, että mitä se siellä tekkee. No tällä kertaa mentiin vetämällä ovelta mun kukkapenkkiin ja kauheet pruuttaukset sinne. Vähä aikaa käveleskeltiin siinä pihalla ees taas ja sit mentiin takas sisälle.

Loppuyö meniki Riemun osalta rauhallisesti. Ite en kyllä nukkunu moneen tuntiin ku yritin pohtia pääni puhki, että mitä tää nyt taas on. Mää oon vähäsen jo epäilly, että tää uus ruoka ei sittenkään oo ihan nappivalinta. Maha on toiminu vaihtelevasti. Mutta siihen lopputulokseen siinä yön pimeinä tunteina tulin, että tää ei nyt välttämättä johu siittä, vaan jostain mitä Riemu on syöny muuten. Niinpä nyt mennään taas päivä riisillä ja Tehobaktilla ja huomenna aletaan taas lisään vähä vähältä papanoita joukkoon.

Jos tää ongelma nyt vielä tulee uuestaan noitten papanoitten syönnin jäläkeen niin ei se auta ku vaihtaa takas johonki laitti ruokaan. Vähä se tietenki hirvittää kylmäpäisesti vaan vielä kokeilla, mutta haluaisin mää jonkulaisen varmuuen, että mistä tää nyt johtuu. Että kestikö Riemun maha rasvaa hyvin sillain satunnaisesti, mutta nyt ku on syöny n. kuukauen tätä normaalirasvasta ruokaa niin pötsi ei enää sulatakkaan kaikkee?

Eli testailu jatkuu. Tää on niin p***stä. Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki...

Emäntä

10 kommenttia:

  1. Heippa Riemu ja emäntänsä. Ja kiitokset kommentoinnista blogiini, vastailen sinne sitten ajan kanssa. :)

    Ikävä kuulla, että ylämäki-alamäki-tilanne on päällänsä. Heitän tähän sellaisen kysymyksen ja ajatuksen, että oletko käynyt refleksologilla koskaan? Meeppä Riemu kokkeileen, se on toella rentouttava kokemus koirapojalle! ;) Ihan oikeesti, suosittelen kokeilemaan. En tiiä taikka ainakaan muista, että missä päin armasta Suomenmaata asustelette, mutta tuolta http://www.medikanova.fi/index.php?page=etsi-elainrefleksologi voitte katella lähimmän refleksologin, jos vaikka innostutte kokeilemaan. Paranemisia Riemulle! <3

    VastaaPoista
  2. Ainii ja ps. Ootko kokkeillu syyä raakaa lihhaa?

    VastaaPoista
  3. Ei meillä oo ikinä kuultukkaan tuommosista refleksityypeistä. Ehkäpä emäntä ottaa asiaksensa tutustua. Ja kiitosta vaan. Kyllä täällä mahan osalta taas mennään paremmissa merkeissä, mutta ei piä vielä manata.

    Ja jos tarkotat tuolla raa'alla lihalla sitä ihimeen parffausta niin sitä ei oo vielä kokkeiltu. Kyllä mää niinku raakaa jauhelihhaa ja kalakkunanlihhaa välillä saan, mutta pääruoka on papanat. Sitä on kyllä muutama ehotellu, mutta emäntä ei vielä oo sitä kokkeillu. Ehkä vielä joku päivä, jos ei tääkää ruoka pitemmän päälle kävis. Ja sit siinä on se, ku mitä ilimeisemmin mun maha ei pitkällä aikavälillä kestä palijo yli kymmenen rasvaprossan ruokaa niin en tiiä onnstusko se parffaaminenkaa sitte. Mutta voiha se olla, että sitäki vielä pittää kokkeilla. Nyt emäntä on tosin sitä mieltä, että mulle syötetään tuota yhtä laittiruokaa vaan, jos se nyt soppii niinku näyttää eikä hetkeen yritetäkkään mittään kikkailuja.

    VastaaPoista
  4. Määkään en niin siihe parffaamisseen oo perehtyny, vaikka siis on varmasti ihan hieno juttu. Mutta en oo kauhian fannaattinen minkään asian suhteen, vaan raakaa lihhaa silti nuille välillä viskelen ja ovat pitkään ollu ihan kokonaan raakaruuallaki välillä, nyt mennään pääasiasa nappulalla meilläki. Vaa siihen mää uskon, että se raa'an lihan syönti on hyväksi tuolle mahan pakteerikannalle! Ja kyllä mää siihenki uskon että proteiinit ja rasvat ois niinko sitä koiraelläimen oikiaa ruokaa, ei ne niin kauhiasti niitä hiilareita tarvis... Ja niihä ne jokku viisaammat väittää ettei me ihimisekkää tarvittas! En tiiä sitte... Se ny on tietenki vähä hankalampi homma jossei se maha sitä rasvaa kestä. Vaa jos se ei oiskaa sitä? Jos se kestäski, jos sais sen mahan pakteerikannan kondikseen? Ja mää en täälä halua olla paasamasa ja neuvomasa kettään enkä mittään, kuha horisen ko nämä asiat sattuu kiinnostammaan kovasti. :)

    Ja se tuo refleksolokia on kyllä meleko mielenkiintosta hommaa. Suunnitelmisa ois vielä joku kaunis päivä käyvä sitä vähä itekki opiskelemasa.

    Saatto nyt tulla meleko palijo kirjotushäirijöitä tähän ko alakaa olla silimät meleko ristisä, mutta vointeja sinne päivitähän taas kuulumisias! :) ps. Tuuttako muuten Jyväskyllään ens viikonloppuna?

    VastaaPoista
  5. Kiitosta vaan kommentista ja vinkeistä! Kaikki tieto ja kokemus on tervetullutta tähän konkurssiin. Varmasti taas lihaaki aletaan syöttää papanoitten sivuun tässä pian. Sillä sai tossa loppukesästä Riemulla mukavasti lihhaa luitten ympärille, mutta se pitkällisen työn tulos on kyllä ns. vejetty vessanpöntöstä alas.

    Jyväskyllään tuleminen on vielä vähä auki. Ku tuon mahan lisäksi nyt Riemun silimä on vähä vastustanu. Tällä hetkellä on menossa parempaan suuntaan, mutta pittää tuosa loppuviikosta kattua, että miltä näyttää. Laihaa ja lisäksi silimäpuolta koiraa tuskin tuomari kattoo hyvällä. :) Mutta siellähä oliki meleko hyvän olonen sakki pinsereitä ilimottautuneena, että oishan tuo mukava tulla!

    VastaaPoista
  6. No toivottavasti Riemun silimä on jo parempi ja pääsette Jyväskyllään! Oisha tuo mukava ihastella Riemua vähä lissäääki. :) Täälä taas puolikuntosena oon minä. Mutta se ei kait haittaa, vaikka händleri oiski räkä poskella kehässä... :P

    VastaaPoista
  7. No niinhän siinä kävi että kuume nousi. Ei siis Jyväskylään huomenna. :( Mutta tsemppiä Riemulle kehään jos menette paikan päälle! :)

    VastaaPoista
  8. No höh. Kuulemma onki teillä ihimisillä jotaki sitkiää lunssaa liikkeellä. Mutta eipähän lähetty mekkään, ku vaikka oonki jo omasta mielestä ihan terve, niin emäntä eppäili, että tuomarilla vois olla oma ei niin mukava mielipitteensä mun katu-uskottavasta silimästäni ja kohtuu solakasta vyötäröstä. Eli mää viettelen ensimmäistä iskänpäivääni "pappaloissa" kylläilemällä ja nukkumalla. Hyvvää isänpäivää sinnekki päin ja paranemisia! Ehkä nähhään Kajjaanissa 8.1.?

    VastaaPoista
  9. Niin taikka Voittajasa tietenki ennen?

    VastaaPoista
  10. Ai tekään etten menny. No, toisella kertaa sitte. Me ei olla Voittajaan tulossa, eikä näillä näkymin Kajaaniinkaan... Mut sitähän ehtii vielä vähän aikaa täs pähkäillä. Näkyillään kuitenkin jossain, Riemulle rapsutuksia ja Hyvää isänpäivää! :)

    VastaaPoista