lauantai 30. tammikuuta 2010

Työmiehen Lauantai

06.00. Mut raastetaan ylös mun rakkaasta nojatuolista ja raahataan pihalle. Siitä se rankka päivä sitten alkaa. Aamun peruskierros ja merkkailut. Korkeimman lumikinoksen ettiminen ja kakkapökylän taiteilu sen päälle killumaan. Rutiinihommia.

06.45. Alan suremaan sitä, että jään yksin, mutta en tietenkään näytä sitä. Istun sohvalla ja tuijotan emäntää, kun se tekee omia aamuhommiaan.

07.00. Jään kotiin vartioimaan taloo, kun emäntä ja isäntä häipyy jonnekki.

07.01. Revin auki emännän jättämän maitotölkki-puruluu-lelun ja tuhoan todistusaineiston. Huh, puruluu ei ollu ehtiny vanhaneen tölkissä.

07.02. Asetun sohvalle vartioon. Hoidan tietenki homman tarkasti. Saattaa olla, että nukahin jossain välissä...

13.10. Emäntä saapuu töistä. Hoidan pakollisen kotiintulohässäkän ja tuon emännälle possun näytille. Se oli yrittäny karata multa aamummalla.

13.30. Lähetään lenkille emännän kanssa. Mettässä saan olla vapaana ja tarkistaa mun tilukset. Taas siellä oli joku käyny merkkaileen mun mättäitä ja hiihtään mun polulla. Ne hiihtäjät on varsinki ihmesakkia, vähä pelottaviaki. Mutta onneks niitä eikä ketää muutakaa näkyny. Sai hoitaa hommansa rauhassa.

14.00. Nautin vapaana juoksemisesta täysin rinnoin. Parasta on, ku otta niin lujat vauhdit ku saa ja karauttelee pöllyävässä lumessa ees taas. Seki on tosi mukava, ku ei oo enää pakkastakaa nii paljoo.

14.45. Palataan kotia. Ekana täytyy tarkastaa, ettei sohva oo kadonnu mihinkää ja sitte rupeenki ootteleen ruokaa kera vaativan katseen.

15.30.-19.00. Syön. Tuhoan kaikki puruluut, mitä on näkyvillä. Revin loputkin maitopurkista mahollisimman pieniksi palasiksi. Avustan emäntää tenttiin lukemisessa. Kuvittelen, että sohvan alla on aarteita ja höynäytän emännän kattomaan sinne. Raahaan oman peittoni olohuoneeseen. Heittelen narupallolla esineitä ja emäntää. Otan välillä pienet torkut ja lopulta kerron emännälle, että nyt tarttis taas päästä pihalle.

19.00. Käydään iltapissalenkillä. Taas jotku törkeet tyypit oli merkkaillu mun lumikasoja ja risuja.

19.45. Isäntä tulee kotiin. Asianmukaiset tervetuliaisseremoniat ja sitten taas oottelemaan iltaruokaa. Mun kello on erehtymätön ruoka- ja nukkuma-asioissa.

20.00. Iltaruoka. Sitten varmaan vielä levitän kaikki emännän keräilemät lelut takasi näkyville ja alan pikkuhiljaa siirtyyn yöpuulle.

22.00. Jokailtainen juomahetki ja iltapissa.

Kyllä sitä vaan on pienelle pinserimiehelle hommaa siunaantunu.


Riemu

3 kommenttia: