maanantai 12. syyskuuta 2011

Kenen Syy

Viime keskiviikkona oli taas Riemun krapulapäivä. Vein sen aamulla ennen luentoja Eläinystäväsi Lääkärille allergiatestiin. Kaverille tuikattiin rauhote kankkuun ootushuoneessa. Sillehän ei luonnollisesti voinu antaa periksi. Suorilta jalloilta sain taas ottaa koppia, ku alako holtti lähtä. Siittä sen hoitaja kanto huoneeseen ja mää lähin vähä syän syrjällään kouluun.

Nelijä tuntia myöhemmin oli sitte tuomion luvun aika. Riemulle tehtiin siis samantapanen testi ku ihimisillekki. Ihoo ärsytettiin 25 eri aineella ja seurattiin reaktioita. Tuloksena seuraavaa: Erittäin voimakas reaktio varastopölypunkeille ja histamiinille. Voimakas reaktio pölypunkeille ja phycomycetes mixille (nää on jottain sieniä...). Selkeä reaktio koiranheinälle, punanatalle, niittynurmikalle, pujolle, koivulle, pajulle ja lepälle. Heikko reaktio homesekoitukselle, timoteille ja raiheinälle. Ei reaktiota mm. ihmispölylle (huh :), kissalle tai hevoselle.

Lisäks Riemulta kaavittiin taas silmäluomista rakkulat ja tyhjättiin anaalirauhaset, jotka neki on jotenki yhteyessä atopiaan. Kortisooniahan me taas saatiin hoijoksi ja silimätippoja. Sitte lääkäri vielä määräs Pentoxiiniä koko talveks ehkäseen korvien vuotamista. Ens kuussa tullee siejätyshoito sitte. Toivotaan, että se tepsis.

Suunnitellut näytelmät jää siis johonki tulevaisuuteen. Taikka miten toi terveys ny eteneekää, että pystyykö olleen niin, ettei kiellettyjä aineita tartte käyttää. Eipä sillä. Aika tehokkaastihan nuo rahat hupeniki tohon testailuun ja muuten lääkäriin. Nyt on vaan toivottava, että alakas helepottaan.

Vielä on tietenki eessä pitkä matka ruoka-ainekokkeiluja. Ruokinta-asiat on muutenki vähä auki nyt ku en niitä siinä hakiessa tajunnu kysellä. Täytyy soitella perrään. Sitä en tiiä, että olisko näitten allerkioitten puhkiamisen voinu estää jotenki omalla toiminnalla. Esim. heiluttelemalla sitä imuria vähä usiammin jne. Mutta että näin.

- Emäntä

Kaverusten yhteinen vahtivuoro

3 kommenttia:

  1. Hei,

    jostain syystä aiemmat viestinä katosivat ilmeisesti bittiavaruuteen. Jospa vielä kerran yritän, meillä on siis ilmennyt koiralla pöly- ja varastopunkkiallergia (+jotain muuta, tutkimukset kesken). Edessä on kuitenkin todennäköisesti nuo siedätyshoidot ja olisi kiinnostanut teidän kokemukset niistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa,
      Meillä on siedätyshoidolla päästy siihen tilanteeseen, että puolet vuodesta Riemu pärjää pelkillä kuukauden välein annettavilla siedätyspistoksilla. Lämmityskaudella joudutaan edelleen turvautumaan kortisoniin, mutta onneksi hyvin pieni annos on riittänyt. Ruoka meillä on Riemulla edelleen raakaa, en jaksa uskoa, että siedätyksestä huolimatta kuivaruuan syöttäminen onnistuisi. Kutinaa varmasti tulisi ja mahdollisesti myös anaalirauhasongelmat takaisin. Eli kokemukset ovat olleet ihan hyviä, vaikka valitettavasti meillä ei olekaan mahdollista enää päästä tilanteeseen, jossa pelkkä siedätyshoito riittäisi. Onneksi sentään kortisonin määrä talvikaudella on hyvin pieni ja muutenkaan elämä ei ole erityisen rajoitettua. Vaikka ruoka onkin raakaa, Riemu pystyy syömään lisukkeena mm. nahkaluita ja muuta raakaruokintaan kuulumatonta.

      Poista
  2. Hei,

    Kiva kuulla että nuo siedätyspistokset auttaa. Meillä rauhoittui kutina ensin hyvin raakaruokinnan alettua, mutta alkoi nyt taas syksyllä voimakkaana ja tätä nyt tutkitaan. Kiitos vastauksestasi ja mukavaa syksyn jatkoa teidän poppoolle =)

    VastaaPoista